2015 m. balandžio 24 d., penktadienis

Kūdikio kraitelis



Dažnai besilaukiančios mamytės pradeda sukti galvą, kokį kūdikio kraitelį reiktų sukomplektuoti, jog, gimus vaikučiui, nieko nepritrūktų ir nebūtų per daug.
Sudarysime sąrašiuką su pavyzdžiais ir patarimais, kurie padės susikomplektuoti kūdikio kraitelį.

Yra patogūs marškinėliai, kurie atsisega per šonelį ir nereikia vaikučiui drabužėlio vilkti per galvytę. Kūdikėlis yra dar netvirtas, nelaiko galvytės, todėl jį rengti žymiai patogiau ne per galvytę, o tiesiog paguldant į drabužėlį ir šone užsagant sagutes. 
Tokių marškinėlių rekomenduojama turėti apie 3 vnt.

Jie yra patogūs tuo, jog užsegus drabužėlį per vaikučio klynelį, pats drabužėlis bekilojant ar nešiojant vaikutį, nesusisuka, nepasikelia į viršų, neapnuogina nugarytės. Vėl būtinai atkreipkite dėmesį, jog drabužėlis segtųsi per šoniuką.
Smėlinukų rekomenduojama turėti apie 3 vnt. Praktiškiausia pirkti 62 d., nes juos patartina dėvėti, kai vaikučiui jau yra užgijusi bambutė. 
Patogiausi šliaužtinukai, kai segasi per priekį. 
Šliaužtinukus naujagimui rekomenduojami pilni – su pėdutėmis ir ilgomis rankovėmis. Net ir vasarą. Taip vaikutis jausis saugiau, šilčiau. Jų rekomenduojama turėti 2-3 vnt. 

Kelnytės kūdikiams rekomenduojamos su pėdutėmis. Kartu dėvėsite su marškinėliais arba smėlinuku. Kelnyčių rekomenduojama turėti 4-5 vnt. Tiesiog dažnai jos susitepa, sušlampa, net ir naudojant liaudiškai vadinamus „pampersus“. 
Naujagimio galvytė paprastai būna 36-38 cm. Praktiškiausia ir patogiausia naujagimiui kapurytės su raišteliais. Jas rekomenduojama naudoti esant vaikučiui patalpose, lauke šiltuoju sezonu bei kaip apatinę kepurę žiemą. Kepuryčių rekomenduojama turėti 2-3 vnt.
Mamytėms, nemėgstančioms „tarybinius laikus“ primenančių kepuryčių su raišteliais, rekomenduojame nykštuko kepurytes
  • Vilnonės kojinytės – 1 pora. Paprašykite, jog močiutės numegztų – jos geriausiai tą moka ;) 

Net jeigu ir visi drabužėliai turi atlenkiamas pirštinytes ant rankovių, bent vieną porą pirštinaičių rekomenduojama turėti. Einant į lauką jos pagelbės paslėpti rankytes nuo šalčio ypač žiemą, nes naujagimių galūnės labiausiai šąla.

Jis labai patogus apkloti vaikutį namie lovytėje, vežimėlyje, nešiojant, važiuojant mašina kelionėse. Taip pat labai praktiškas pasikloti pervystant vaikutį. Turėkite 1-2 vnt.

Kūdikio patalynei, lovytei tinkamos patalynės komplektas. Turėkite 1-2 vnt.

Rekomenduojamas su gobtuvu. Su tokiu rankšluosčiu lengviau naujagimį po maudynių suvystyti ir uždengti šlapią galvytę. 

Jis nėra būtinas, tačiau labai patogus naujagimiui. Į tokį miegmaišiuką įsuptas naujagimis, jausis ramiau, šilčiau, jaukiau. O pervystyti bus labai patogu. Reiktų 1 vnt. 

Ar pasirinksite naudoti vienkartines, ar daugkartines medžiagines sauskelnes, jų reikia turėti vienai parai bent 10 vnt. pakeitimui. 

Rekomenduojamos natūralios medžiaginės servetėlės, kurias galima naudoti vietoj vienkartinių drėgnų servetėlių. Rekomenduojama turėti 5 vnt.

Į ką dar reiktų atkreipti dėmesį! 


Naujagimio drabužėliai turėtų būti natūralaus pluošto, todėl yra rekomenduojami bambuko, kanapės, ekologiškos medvilnės, merino vilnos audinių drabužėliai. 

Bambuko, kanapės, ekologiškos medvilnės drabužėliai daugiau rekomenduojami namie šaltuoju, o lauke – šiltuoju metų laiku. Merino vilnos drabužėliai rekomenduojami rudenį, žiemą, pavasarį, vėsesnę vasarą. Žiemos sezonu patariama turėti kelis merino vilnos drabužėlius, o kitus vėsesnius. Tiesiog pagal esantį orą galima pasikomplektuoti, jog vaikučiui nebūtų per šilta ar per šalta. Pavyzdžiui, merino vilnos apatiniai marškinėliai, o ant jų bambuko pluošto, ekologiškos medvilnės šliaužtinukai. 

Rekomenduojama įsigyti visus kūdikio drabužėlius, kurių rankovytės baigtųsi užlenkiamomis pirštinaitėmis. Bus labai patogu ir nereikės papildomų pirštinaičių.

Įsigyjant GREEN ROSE drabužėlių kūdikiui parduotuvėje www.drabuziai-vaikams-internetu.lt , pasinaudokite 15 % nuolaidos kuponu KRAITELIS

1 komentaras: