2015 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

5 drabužėliai, palengvinantys vaiko buvimą darželyje




Ruošiant vaikutį darželiui, dažna mama svarsto, kokių drabužėlių reiktų turėti, jog vienoje ar kitoje darželyje pasitaikančioje situacijoje, vaikučiui būtų patogiau, paprasčiau. Aptarsim, kokie drabužėliai, gali palengvinti vaiko buvimą darželyje.

Natūralaus pluošto apatiniai drabužėliai
Visų pirma, reiktų pabrėžti, jog vaikams bus tikrai patogiau ir maloniau, jeigu vaikas dėvės drabužėlius iš natūralių audinių. Jeigu drabužėliuose yra sintetikos, nuo jos vaikas gali gausiau prakaituoti, tai jam bus nemalonu, erzins, o ir kiekviena mama pritars, jog drėgni drabužėliai, – pirmasis kelias į ligas.
Jeigu nepavyksta, jog visi drabužėliai būtų natūralaus pluošto, pasistenkite, jog bent apatiniai marškinėliai būtų natūralūs. Apatiniai drabužėliai iš natūralių audinių, tokie kaip bambuko pluoštas arba merino vilna, palaikys optimalią kūno temperatūrą ir nesijaus drėgmė net ir gausiai suprakaitavus.

 Patogūs viršutiniai drabužėliai
Vaikai yra be galo judrūs, todėl viršutiniai darželinuko drabužėliai turėtų būti patogūs ir nevaržyti judesių. Paprastos, su gumele kelnytės, lengvai nusivelkami ir užsivelkami marškinėliai, golfiukai, švarkeliai ar mergaitėms tunikėlės – tinkamiausi drabužėliai darželinukui. Vėl gi, rekomenduojami audiniai natūralių pluoštų.  Tačiau reikia atkreipti dėmesį, jog jie nebūtų kieti, kaip, pavyzdžiui, džinsas. Audiniai turi gerai dėvėtis, lengvai atsiplauti nešvarumai, nenusinešioti.
Taip pat reiktų nepamiršti, jog aprengti judrų vaiką labai šiltai ir storai, net ir esant dideliems žiemos speigams, yra „meškos paslauga“ vaikui. Taip aprengtas darželinukas negalės žaisti, judėti, bėgioti ir jis tiesiog sušals. Juk šiluma yra neatsiejama nuo judesio – kuo daugiau judi, tuo šilčiau. Todėl darželinukams tinkami merino vilnos marškinėliai, golfiukai, švarkeliai. Jie šilumos atžvilgiu atstoja pusstorį megztinį ir yra gana ploni, nevaržo vaiko judesių.

Miego drabužėliai
Dažna mamytė bijo, jog vaikutis darželyje per pietų miegelį nusispardys užklotėlį ir sušals, ypač jeigu darželyje yra vėsiau. Čia jau ne pirmus metus pagelbėja merino vilnos pižamėlės. Jos minkštutės, švelnutės, tinkamos dėvėti ant gryno kūno, o svarbiausia palaiko optimalią kūno temperatūrą. Jeigu šilta – vaikas neperkaista, jeigu šalta – jį šildo. Na o jeigu darželyje iš tikrųjų šilta ir vaikutis nenusikloja, tuomet tiks natūralaus bambuko pluošto pižamėlės.

Kelnaitės, apsaugojančios lovytę ir drabužėlius
Kai kurie vaikučiai, nors jau mokėdami pasiprašyti ar patys nueiti „ant puoduko“, pradėjus lankyti darželį, per pietų miegelį susiduria su „avarijomis“. Nenorint grįžti vėl prie sauskelnių, tačiau išsaugant lovytę ir miego drabužėlius sausus, yra naudojamos kelnaitės – atprastukės. GREEN ROSE didesnio amžiaus ir svorio vaikučiams atprastukės yra šiek tiek storesnės, tačiau puikiai sugeria didesnį kiekį drėgmės.

Kepurės – šalmukai
Vos atvėsus, reikės traukti iš spintų arba ieškoti parduotuvėse įsigyti darželinukui kepurę. Patogiausia vaikui bus kepurė – šalmukas. Tokios kepurės puikiai apsaugo vaiko ir galvą, ir kakliuką, o be to yra patogios užsimauti net pačiam vaikui. Kepurę - šalmuką ne tik patogiau dėvėti nei atskirą kepurę su šaliku, bet ji geriau išlaiko šilumą.
Merino vilnos kepurės – šalmukai yra itin praktiški, patogūs, tinkami dėvėti tiek rudenį, tiek žiemą, tiek pavasarį. O pats audinys yra be galo švelnus ir minkštas, todėl vaikučiui „nekanda“ galvytės.


Tikimės, pateikti patarimai padės geriau ir paprasčiau pasiruošti darželiui.

Drabužėlius galite rasti ir įsigyti internetinėje parduotuvėje www.green-rose.lt 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą