2015 m. lapkričio 3 d., antradienis



Kaip apsirengti šiltai žiemą?




Atėjus šalčiams, iš spintų traukiame storiausius megztukus, kelnes, pūkines striukes, jog nesušaltume. Jais apsirengę dažnai jaučiamės nepatogiai bei atrodome storesni, judesiai tampa suvaržyti. Kaip jaustis šiltai bei patogiai žiemą?
Kaip rengtis atšiaurią žiemą, mokytis reiktų iš skandinavų. Jie žmonės pratę prie šalto oro ir turi gerą patirtį, kaip paprastai, tačiau šiltai, patogiai, o svarbiausia nestorai apsirengti tikrai šaltomis dienomis. Čia žmonės rengiasi sluoksniais.
Apatinis, pirmasis sluoksnis. Tai sluoksnis, kuris yra arčiausiai kūno – marškinėliai bei apatinės kelnės, pėdkelnės. Šis sluoksnis turi būti iš merino vilnos. Merino vilnos apatiniai rūbai yra pakankamai ploni, jog juos galite dėvėti po kasdieniais savo drabužiais – moteriškais kostiumėliais, vyriškais kostiumais, džinsais, kelnėmis, marškiniais, ir nesijausite bei neatrodysite pastorėjęs.
Merino vilnos marškinėliai moterims, vyrams arba vaikams yra jaukūs dėvėti ant gryno kūno, o svarbiausia palaiko optimalią kūno temperatūrą, šaltu oru sušildo, darganotu oru – padeda išlikti sausam, o šiltu oru – neleidžia perkaisti.
Merino vilnos termo kelnės (leginsai) moterims, vyrams arba vaikams yra tokios plonos, jog dėvimos po kostiuminėmis kelnėmis, moterims tinka prie kostiumėlio su sijonu, galimos dėvėti kaip pėdkelnės, kurios bus švelnios, malonios ir šiltos. Tokios kelnės suteikia tiek moterims, tiek vyrams komforto, šilumos ir nestorina.
Merino vilnos termo apranga visiškai „nekanda“ odos, yra malonūs dėvėti bei turi unikalią savybę sugerti drėgmę bei ją išgarinti. Tai ypatingai aktualu vaikų drabužėliams bei sportuojantiems vyrams bei moterims. Suprakaitavus, merino vilnos apatiniai drabužiai sugeria į save iki 30 % savo svorio, ją išgarina ir tuo pačiu jaučiasi sausa.

Merino vilna taip pat tinkama ir ką tik gimusiems vaikučiams. Merino vilnos naujagimio marškinėliai, miegmaišiukai, šliaužtinukai, smėlinukai - puikūs pirmo sluoksnio drabužėliai, kurie mažyliui leis jaustis jaukiai, šiltai ir maloniai. 
Antrasis, vidurinis sluoksnis. Tai būtų švarkelis, megztukas, golfiukas – drabužis, kurį mėgstate dėvėti darbe, namie. Jeigu vėlgi nenorite atrodyti daug prisirengę, stori, galite dėvėti merino vilnos antro sluoksnio drabužius – tokius kaip golfiukus, švarkelius, viršutinius marškinėlius. Merino vilnos drabužiai nebus stori, o šilumos palaikymo darbą atliks idealiai.

Trečiais, viršutinis sluoksnis. Tai drabužiai, kurie sulaiko pirmutinį oro šaltį, nepraleidžia drėgmės bei šaltą vėją – paltas, striukė, kombinezonas. Tačiau prisiminkite, jog teisingai susluoksniavus pirmo bei antro sluoksnio drabužius, storos pūkinės striukės jums tikrai nereikia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą